2024. május 4. - Mónika, Flórián

Dícséret a hazai bankszektornak

A tavaly nyáron hirtelenjében bevezetett, és szeptembertől alkalmazott kamatadóval kapcsolatos feladatokat példásan végezték el a bankok - összegezte tapasztalataikat kedden a Deloitte adótanácsadó vezető adószakértője, Oszkó Péter.
2007. február 27. kedd 21:12 - Hírextra

A pénzügyi szektort érintő többféle adóváltozás az elmúlt hónapokban rengeteg munkát adott a bankoknak, biztosítóknak és lízingcégeknek. A Deloitte szakértői úgy látják, hogy a bankok adórészlegeinek erejét a rendkívül sűrű jogszabályi változások miatt teljesen lekötik a napi működési előírások betartása, és alig marad energia a különféle adókedvezmények kínálta lehetőségek maradéktalan kiaknázására.

Igen sok a tisztázatlanság a bankokat terhelő különadóval kapcsolatban, amelyet a támogatott hitelek nyeresége után kell fizetniük. A pénzintézetek és a tanácsadó cégek arra várnak, hogy az illetékesek határozzák meg pontosan, mely hitelfajták tartoznak ebbe a körbe - mondta Oszkó Péter.

Egy minapi OECD-felmérés szerint Magyarországon kirívóan magas, 67 százalék a foglalkoztatást terhelő összes adó és elvonás. Ez egyre több céget vezet arra, hogy a legszélesebb körben alkalmazzák a munkatársaknak adható ingyenes vagy kedvezményesen adózó különféle juttatásokat. Az úgynevezett cafeteria ennek ellenére rendkívül kevéssé alkalmazott módszer a magyarországi vállalatok körében - mondta az adótanácsadó.Úgy látják, hogy a kamatadó átmeneti kivédésére kidolgozott befektetési megoldások nagyarányú marketingjével a mostanáig eltelt időszakban még növekedett is a megtakarítási hajlandóság a lakosság körében. Egyébként a különadóval együtt is, a befektetés még mindig a legjobb megoldás a pénz fialtatására - mondta Oszkó.

 

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását