2024. április 19. - Emma

Az iraki kivonulás nem elfogadható alternatíva

Dick Cheney amerikai alelnök pénteken Sydneyben figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és ausztrál szövetségese "egész egyszerűen nem fogadhatja el" az Irakból való idő előtti kivonulás gondolatát.
2007. február 23. péntek 08:20 - Hírextra
"Az az elgondolás, hogy szabad országok hátat fordíthatnak annak, ami Afganisztánban és Irakban vagy bármely más terrorista hátországban történik, olyan választás, amelyet egyszerűen nem fogadhatunk el" - jelentette ki az amerikai alelnök Sydneyben mondott beszédében. "Ha a koalíciónk kivonul, mielőtt az irakiak képesek lennének megvédeni magukat, a radikális csoportok az uralomért fognak harcolni az országban" - tette hozzá Dick Cheney.

Az alelnök közölte: Ausztrália kivívta a világ elismerését a terrorizmus elleni harc támogatásával. Ausztráliai látogatása első napján Cheney elismerő szavakkal méltatta John Howard ausztrál kormányfő döntését, aki katonákat küldött az iraki inváziót végrehajtó amerikai és brit csapatok támogatására. Az amerikai alelnök ausztráliai látogatása előtt Tokióban tárgyalt Abe Sindzo japán kormányfővel, a megbeszélés napirendjén előkelő helyen szerepelt Kína katonai ereje és a térségbeli növekvő befolyása. Cheney nagyra értékelte Kína szerepét az észak-koreai atomprogramról folyó hathatalmi tárgyalásokon, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki az ázsiai ország gyorsan növekvő katonai ereje miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását