2024. május 5. - Györgyi

Az olasz baloldal visszatapsolná Prodit

Az olasz kormánykoalíciót alkotó pártok 12 pontos politikai programban állapodtak meg csütörtökön késő este, támogatva, hogy továbbra is Romano Prodi legyen az olasz kormány feje - közölte Prodi szóvivője.
2007. február 23. péntek 08:18 - Hírextra
A "vitán felül álló" kormányprogramot a Prodit támogató többséget alkotó balközép és baloldali pártok valamennyi vezetője elfogadta - közölte Silvio Sircana szóvivő a kormány székhelyén tartott válságtanácskozás után. "Romano Prodi így szilárd felhatalmazást kapott, hogy folytassa a kormány tevékenységét" - vélte Massimo d'Alema külügyminiszter, akinek a beszámolója nem kapta meg a többség jóváhagyását a szenátusban szerdán. Romano Prodi ezután nyújtotta be lemondását Giorgio Napolitano államfőnek.

Csütörtök óta az államfő az alkotmánynak megfelelően valamennyi politikai erővel konzultációkat kezdett. A pénteken folytatódó konzultációk után Napolitanónak el kell döntenie, hogy ismét Romano Prodit bízza-e meg a kormányalakítással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását