2024. május 20. - Bernát, Felícia

Izrael a tiltás ellenére 3 ezer új lakást épít a telepeseknek

Izrael 3 ezer új lakást épít a zsidó telepeseknek a megszállt palesztin területeken, noha ezt tiltja a nemzetközi béketerv - jelentette szerdán a Békét Most (Peace Now) jeruzsálemi megfigyelő csoport.
2007. február 21. szerda 16:57 - Hírextra
A szervezet évi jelentése szerint az új lakások főként azokon a ciszjordániai nagy telepeken készülnek, amelyeknek földjét Izrael véglegesen be akar kebelezni. A palesztinok attól tartanak, hogy a telepek túl nagy területet foglalnak el ahhoz, hogy a leendő palesztin állam életképes legyen. Ami az elmúlt 2006-os évet illeti, a telepek száma nem nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de a lakosságuk öt százalékkal, 247 ezerről 268 ezerre gyarapodott. Ez nem foglalja magába a Kelet-Jeruzsálemben és a Golan-fennsíkon élőket.

A telepesek mozgalma azzal válaszolt a Békét Most jelentésére, hogy "a baloldaliak üldözése ellenére a telepek nőni, fejlődni erősödni és terjeszkedni fognak". Az útiterv néven ismert béketerv tiltja az új építkezéseket a telepeken, de Izrael azzal érvel, hogy palesztinok sem tartják be, amit e tervben vállaltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását