2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tilos rágyújtani a pályaudvarokon

Tovább szigorítják Olaszországban a 2005 óta érvényben lévő dohányzási tilalmat: a pályaudvarok csarnokai után már a peronokon sem lehet többé rágyújtani.
2009. július 13. hétfő 16:15 - HírExtra
A dohányzáson ért várakozókat 27 és 550 euró (7500 - 152 ezer forint) közötti bírsággal sújthatják, a legmagasabb összeget azokra szabják ki, akik 12 év alatti gyermekek vagy terhes nők közelében gyújtanak rá. A cigarettázók a pályaudvarokon dohányzásra kijelölt zónákban hódolhatnak szenvedélyüknek.

Az új szabályokat Velence, Mestre, Terviso és Portogruaro pályaudvarain már tesztelték is, ezeken a helyeken már bevezették a szigorításokat.

Olaszországban 2005 eleje óta nem lehet rágyújtani az irodákban, éttermekben, kávézókban, illetve más nyilvános helyeken. A tilalmat megszegő dohányosok akár 275 eurós büntetést is kaphatnak. A bár- és étteremtulajdonosok 2200 eurós (610 ezer forint) bírsággal számolhatnak, ha szemet hunynak a dohányzás felett.

A szigorú tilalommal Olaszország élen járt a dohányzás nyilvános helyeken való betiltásáért folytatott harcban. A törvény eredményesnek bizonyult: a dohányzók száma országszerte csökkent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását