2024. május 3. - Tímea, Irma

Több tízezer forintot fizettek feleslegesen a közgyógyosok

2-3 hónapos késéssel küldi meg az új közgyógyigazolványokat az egészségbiztosító a tartósan betegeknek és a rászorolóknak. Ezalatt az érintetteknek gyakran több tízezer forintot kell kifizetniük azokért a gyógyszerekért, amelyeket a közgyógyszámlájukról i
2007. február 18. vasárnap 20:28 - Hírextra
Az egészségbiztosítási pénztár szerint a betegek feleslegesen fizettek, mert egy új rendelet szerint február végéig még érvényesek a régi kártyák. Ám erről az orvosok és a gyógyszertárak nem szóltak a betegeknek - számolt be az RTL Klub Híradója.

Volt olyan beteg, akinek heteket kellett várnia új közgyógyigazolványára. Eközben 10 ezer forintot fizetett a gyógyszereiért, amelyeket a biztosító állt volna helyette, ha időben megküldik neki ezt az igazolványt.

Az országban csaknem 600 ezer közgyógyellátott van, akik negyedévente 12 ezer forintos támogatásra jogosultak. Most mindegyiküknek ki kell cserélni a kártyáját, mert megváltozott a finanszírozás. Emiatt vannak a késések.

Az átállás komolyan megterheli a rendszert, és sok kérelemben vannak adminisztrációs hibák, amelyek megnehezítik az új igazolványok kiállítását. - ezt Molnár Barbara, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője nyilatkozta telefonon az RTL Klub Híradójának.

Az egészségbiztosítóban azt mondják, hogy aki még nem kapott határozatot, annak a kártyája február 28-ig még érvényes. Így ők bizonyos gyógyszereket még ingyen kaphatnak. Utána viszont mindenért fizetniük kell, de ehhez a közgyógykártyára 12 ezer forintot kapnak az államtól. Már ha időben megérkezik a kártya.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását