2024. június 15. - Jolán, Vid

A tettes elnököl?

Félbeszakította a honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülését Lázár János (Fidesz), miután úgy ítélte meg, a kormánypárti képviselők megzavarták az ülés munkáját.
2007. február 16. péntek 11:26 - Hírextra
A nemzetbiztonsági bizottság, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság együttes ülést tartott volna, hogy meghallgassák a kancelláriaminiszternek, az igazságügyi miniszternek, az országos rendőrfőkapitánynak beszámolóját a Nemzetbiztonsági kabinet múlt heti üléséről. Az ülés elején Keleti György (MSZP) azt indítványozta, hogy az együttes ülést Simicskó István (KDNP), a nemzetbiztonsági bizottság elnöke vezesse, mert szerinte nem biztos, hogy Lázár János, aki részt vett a kordonbontásban, elfogulatlanul vezetné az ülést. Lázár János szerint a felvetés etikátlan volt, ezért az ülést félbeszakította.

Simicskó István szerint az, hogy valaki részt vett a kordonbontásban, semmilyen elfogultságot nem jelent, és semmi nem indokolja, hogy támogassák a kormánypárti javaslatot. Demeter Ervin értelmetlennek nevezte a javaslatot.

Lázár János szerint etikátlan és a demokrácia megcsúfolása lenne, ha a parlamenti többség elítélne egy parlamenti képviselőt. A honvédelmi és rendészeti bizottság 8 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadta Keleti György indítványát. A nemzetbiztonsági bizottságban Simicskó István nem tette fel szavazásra a kérdést, majd szünetet rendelt el.

A szünet után Lázár János bejelentette, hogy a házszabály 55. § 1. bekezdése értelmében az ülést határozatlan időre félbeszakítja, mert a kormánypárti képviselők megzavarták az ülés munkáját. Mint mondta, a házbizottság állásfoglalását fogja kérni az ügyben. Simicskó István azt közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülését egy későbbi időpontra fogja összehívni. Ezt követően az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.

Gulyás József (SZDSZ) szerint minden adott a bizottsági ülés megtartásához, és azt kérte a megjelentektől, tartsák meg eredetileg tervezett beszámolójukat. Petrétei József rendészeti miniszter megismételte: rendőr-szakmai szempontból továbbra is indokolt a Kossuth téri kordon fenntartása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását