2024. május 16. - Mózes, Botond

Sokkolóval az autósok ellen

Egy körforgalmú csomópont közepére kihelyezett roncs autóval, a halálos áldozatokat jelképező fekete bábukkal és a rideg baleseti számokat közlő nagy méretű táblákkal igyekeznek "sokkolni", óvatosabb közlekedésre bírni az autósokat Vas megyében a rendőrök
2007. február 15. csütörtök 16:48 - Hírextra
A nem mindennapi közlekedésbiztonsági akciót azért szervezték meg, mert a megyében a korábbi csökkenés, majd stagnálás után az elmúlt két évben ismét emelkedni kezdett a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Vas megyében 2006-ban 35-en veszítették életüket az utakon, 822 sérültje volt a közúti baleseteknek.

"Magyarországon minden évben egy nagyobb falu lakosságát kitevő ember hal meg közúti balesetben, egy kisváros lakosságával egyenlő számú ember szorul kórházi ápolásra és egy nagyváros lakosaival egyenlő számú ember kerül a balesetek miatt táppénzes állományba" - hívta fel a figyelmet a közlekedésbiztonsági demonstráció helyszínén Orbán Péter altábornagy, Vas megye rendőr-főkapitányság.

A főbb baleseti okok a gyorshajtás, az elsőbbségadás hiánya és a kanyarodási szabályok megszegése. A főkapitány szavainak sajnos az élet is aktualitást adott: nem sokkal a sajtótájékoztató után Bük és Csepreg között két személygépkocsi ütközött össze egymással frontálisan, a balesetben ketten meghaltak, négyen pedig megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását