2024. április 19. - Emma

Előre bejelentett spontán nagygyűlés

A tervek szerint a Fidesz február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján megemlékezést tart a Terror Háza Múzeumnál, a párt már bejelentette szándékát a rendőrségnek - értesült az MTI.
2007. február 15. csütörtök 17:33 - Hírextra
A távirati iroda érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a Fidesz február 25-re rendezvényt jelentett be a Terror Háza Múzeum elé. Kormos Endre szerint még folyamatban vannak az egyeztetések. Az eseményről a polgari-kor.hu is hírt adott csütörtökön. Eszerint a kommunizmus áldozatainak emléknapján "spontán nagygyűlés" lesz a Terror Háza előtt, ahol politikai beszédek is elhangzanak majd.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére nem kommentálta az információt. A Fidesz a Terror Háza 2002-es megnyitása óta a Múzeumnál tart megemlékezést a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján lett február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Kovács Béla kisgazda országgyűlési képviselőt, a párt főtitkárát 1947-ben ezen a napon fogták el szovjet járőrök és hurcolták a Szovjetunióba.

A politikust szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával tartóztatták le, majd 25 évi, a Szovjetunióban letöltendő kényszermunkára ítélték. Kovács Béla 1956-ban szabadult, a szovjet hatóságok 1989-ben rehabilitálták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását