2024. május 3. - Tímea, Irma

Rossi mégsem indul F1-ben

Valentino Rossi cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Yamaha és a Ferrari anyacége, a Fiat között a közeljövőben létrejövő szponzori szerződés arra utalna, hogy továbbra sem mondott le a Forma-1-ről, és komolyan gondolja a szériaváltást.
2007. február 13. kedd 10:51 - Hírextra
Az olasz motorversenyző a tavalyi év elején több alkalommal is tesztelt a Ferrari színeiben a Forma-1-ben, ám végül úgy döntött, hogy teljes erőbedobással a MotoGP-re koncentrál és hanyagolja az F1-es terveket, írja az f1hirek.hu.

Rossi nemrég bejelentette, hogy egészen a 2008-as idény végéig meghosszabbította szerződését a Yamahával. Azonban mindezek ellenére továbbra is olyan hírek terjengnek, melyek szerint az olasz pilóta a jövőjét a Forma-1-ben képzeli el, melyet az is erősít, hogy tavaly már a raliban is próbálkozott, nem kis sikerrel.

A Motorcycle News értesülései szerint a japán motorgyártó nagyon közel áll ahhoz, hogy egy évi 25 millió fontos szponzori szerződést kössön a Fiattal, mely cég a Ferrari részvényeinek 56 százalékát birtokolja. Mindezek ellenére Rossi elmondta, hogy a szponzori szerződések nem befolyásolják döntésében, és az idei évben elvesztett bajnoki címe után minden erejével azon lesz, hogy idén sikerre vigye a MotoGP-ben.

"Ami a szerződésemet illeti, azért döntöttem a hosszabbítás mellett, mert hosszú gondolkodás után arra az elhatározásra jutottam, hogy nem igazolok át a Forma-1-be, hanem maradok a motorversenyzésnél. Nem akartam lehetőséget adni az embereknek arra, hogy több hónapig azon csámcsogjanak, vajon miként határozok. Döntöttem, maradok, és nincs szükségem az extra nyomásra. Bízom benne, hogy az idei évben visszaszerezhetem a bajnoki címet."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását