2024. május 14. - Bonifác

Négymillióért kell kicserélni a hétkaréjos keresztelő kápolna bejáratát

Ismeretlenek megrongálták Pécs egyik világörökségi helyszíne, a hétkaréjos keresztelő kápolna bejáratát kedd hajnalban - közölte a pécsi rendőrkapitányság sajtóreferense.
2007. február 13. kedd 12:35 - Hírextra
Az ókeresztény műemlék közelmúltban épült bejáratára a Garázs szót festették - mondta el Horváth Nóra. A rendőrség rongálás vétsége miatt indított eljárást az ügyben. Az MTI úgy értesült, hogy amennyiben a feliratot nem lehet eltüntetni, valószínűleg az egész kaput ki kell cserélni, ez pedig több mint négymillió forintba kerül.

A baranyai megyeszékhelyen az elmúlt két és fél évben mintegy másfél milliárd forintot költöttek az ókeresztény kápolnák, temetők, sírkamrák turisztikai vonzerejének növelésére. A főként európai uniós forrásból elvégzett munkálatoknak köszönhetően látogathatóvá tették az összes, eddig feltárt ókeresztény, továbbá római kori emléket.

A könnyebb bemutathatóság érdekében feltárták és üvegmennyezettel borították a hétkaréjos keresztelő kápolnát, a Cella Septichorát, a sírkamrák közötti átjárhatóságot pedig föld alatti utakkal biztosították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását