2024. május 4. - Mónika, Flórián

A vártnál kevesebben vallottak

A várt körülbelül 1,4 millió helyett 1 millió 170 ezer elektronikus adóbevallást érkezett meg hétfő éjfélig az APEH-hez - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az adóhivatal titkársági főosztályának vezetője, Nagy József. Ez azt jelenti, hogy több, mint
2007. február 13. kedd 10:34 - Hírextra
Sokan az utolsó pillanatra hagyták a bevallást, hétfőn rekordmennyiség, 370 ezer adatcsomag érkezett az APEH számítógépeire. A csúcs délután 4 és 5 óra között volt, amikor egy óra alatt 26 ezer bevallást küldtek az adózók. Rekordot döntött a telefonos ügyfélszolgálat is, amelynek 165 vonalán 10 ezer 257 sikeres hívást fogadtak.

Akik nem küldték el időben a bevallásukat meg fogják vizsgálni, hogy mi volt az oka a késedelemnek, és ha méltányolható műszaki vagy más probléma áll a háttérben, akkor nem feltétlenül szabnak ki rájuk késedelmi pótlékot - mondta el korábban Nagy József. Nincs mentség azonban annak a körülbelül 100 ezer adózónak, akik hétfőig nem regisztráltták magukat vagy megbízottjukat a kormányzati Ügyfélkapu portálon és az APEH-ben.

Csütörtökön 50 százalékkal kevesebb, körülbelül 900 ezer elektronikus bevallást vár az APEH, három nagy adózói körből, az egyéni vállalkozóktól, az éves áfa-bevallásra kötelezettektől, és az evásoktól, akiknek a tavalyi gazdálkodásukról ekkor kell számot adniuk.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását