2024. május 12. - Pongrác

A BKV tanácsadója a céget ért vádakról

Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. az üzleti folyamatokhoz, a fejlesztéshez és a projektmenedzsmenttel összefüggő kérdésekben nyújtott tanácsadást a BKV Zrt.-nek egy keretszerződés alapján - közölte Szűcs Zoltán, az informatikai cég vezérigazgatój
2008. április 28. hétfő 17:07 - Hírextra
Elmondta: tavaly 134 millió, idén pedig 92 millió forint értékű számlát nyújtottak be a közlekedési vállalatnak. Előbbit a BKV már kifizette, utóbbi rendezése - a 60 napos fizetési határidő miatt is - még teljes egészében nem történt meg, de a vállalat a határidőt eddig mindig betartotta - jegyezte meg.

Szűcs Zoltán cégének eredményei közé sorolta a 4-es metró építése kapcsán a "reális és aktualizált projektköltségvetést", a tervszerű műszaki beruházást és az uniós támogatáshoz szükséges költségcsökkentéseket. Megemlítette még a felszínre került és ismertté vált problémákat, példaként hozva a tervezett Fővám téri megállót. Összegzése szerint mindezek hozzájárultak, hogy nőjön az esély a 260 milliárdos uniós támogatás elnyerésére.

A cégvezető közlése szerint a vállalat 19,8 ezer forint átlagos tanácsadói óradíjjal dolgozott, ami a magyarországi piaci árak alsó harmadában van. Jelenleg a tanácsadói óradíjak 3-4 ezer forinttól 350 ezer forintig terjednek - mondta.

Hozzátette: a tapasztalatok szerint a beruházási és fejlesztési projektek költségvetésének 5-8 százalékát szükséges projektmenedzsmentre fordítani. A 4-es metró beruházásának több mint 500 milliárd forintos értékéhez viszonyítva ez 25-40 milliárd forintot jelent. A jelenlegi ráfordítás a cég szerződéseivel együtt sem érte el a szükséges mérték 40 százalékát - fejtette ki a vezérigazgató.

Korábban a cég a BKV-val közösen kiadott közleményében azt írta, hogy ugyan 2,5 milliárdos keretszerződésről volt szó a felek között, ám ez az összeg öt évre meghatározott "plafon" volt, és nem jelentett kötelezettségvállalást a BKV-nak a teljes összeg kifizetésére.

Szűcs Zoltán jelezte: szerződésüket a BKV-val április 22-én bontották fel, s május 22-ig teljesen kivonják magukat az addig általuk intézett ügyekből.

A vállalat az elmúlt időszak "sajtóeseményei", valamint az érdemi munkavégzés ellehetetlenülése miatt hozta meg végül ezt a döntését - hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását