2024. május 2. - Zsigmond

25 millió dolláros jutalom a megfejtőnek!

A brit származású milliomos, Richard Branson, a Virgin Group tuladonosa, Al Gore támogatásával egyetemben 25 millió USD váltságdíjat ajánlott fel annak, aki megoldással szolgál az atmoszféra széndioxid szintjének csökkentésére, mely az üvegházhatás kialak
2007. február 13. kedd 08:07 - Hírextra

A kezdeményezés, mely a „Virgin Earth Challenge” nevet viseli, 25 millió dollárral jutalmazná azt, aki képes olyan találmánnyal vagy előterjesztéssel szolgálni, amely az atmoszférában keringő CO2 fokozatos csökkenéséhez vezet. Az üvegházhatás, mely a globális felmelegedésért felelős, lassan, de megállás nélkül emeli a Föld középhőmérsékletét, világszerte katasztrofális következményeket vonva maga után. Évente milliárdos károkat okoz az infrastruktúrában és drámai mennyiségű áldozatot is követel. Érdemes hozzátenni, hogy évi 7 000 tonna széndioxidról van szó, ami kizárólag az emberi felelőtlenségnek köszönhető. A kihívás minimum tíz évre szóló effektív eltávolítást követel meg, mely nem okozhat káros mellékhatásokat a környezetre nézve. A zsűri magába foglal olyan neves környezetvédőket, mint a NASA klíma szakértője, James Hansen, aki kidolgozta a GAIA elméletet, és Dr. James Lovelock, egyéb szaktekintélyek között.
A bírálóbizottság, mely bizakodó a pályázattal kapcsolatban, évente tart gyűlést. (www.saludyciencias.com.ar)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását