2020. április 9. - Erhard

Már 2,6 milliárdan mobiloznak

A tavalyi év végén világszerte 2,6 milliárdnyian használtak mobiltelefont: a legnagyobb piac Kína és India együtt, Nyugat-Európa a második, Kelet-Európa a negyedik, derül ki az Ovum piackutató cég felméréséből, amelyet a világ legnagyobb mobilvására, a hé
2007. február 12. hétfő 13:20 - Hírextra
Indiában és Kínában 642 millió mobilhasználó volt 2006 végén, és ezek a piacok állnak a jövőben is a legnagyobb fejlődés előtt, hiszen a mobiltelefonok elterjedtsége ott csak átlagosan 21 százalékos. A nagyságra második piacon, Nyugat-Európában ugyan 433 millió használó van, de az elterjedtség már most 108 százalékos. A mobiltelefónia szempontjából harmadik térség az ázsiai-csendes-óceáni, 363 millió mobilhasználóval, 48 százalékos telítettséggel. A negyedik Kelet-Európa, ahol 321 milliós az ügyfélkör, és 93 százalékos a telítettség.

A sorban következő Közel-Kelet és Afrika 301 millió használóval, 26 százalékos telítettséggel, Latin-Amerika 293 használóval és 51 százalékos telítettséggel, Észak-Amerika 253 millió használóval és 78 százalékos telítettséggel rendelkezik.

A mobiltávközlés iránti nem lankadó érdeklődést jelzi, hogy barcelonai kiállításra és vásárra több mint 60 ezer látogatót várnak a tavalyi mintegy 50 ezer után. Az idén 1300 kiállító van jelen a tavalyi 962 cég után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását