2020. április 9. - Erhard

68 millióval nőtt a kínai mobilozók száma

Tavaly 40 százalékkal több mobiltelefont adtak el Kínában mint az előző évben. A világ legnagyobb mobiltelefon piacán az idén a várakozások szerint további 25 százalékos növekedés után 150 millió új készüléket adnak majd el.
2007. február 5. hétfő 13:34 - Hírextra
Kína tavaly 450 millió mobiltelefont gyártott és ebből 350 milliót exportált. A kínai gyártás túlnyomó részét külföldi vállalatok adják, mindenekelőtt a Nokia és a Motorola, adta hírül a privatbankar.hu. A helyi gyártók ezzel szemben a hivatalos statisztikák szerint "mindössze" 50 millió mobiltelefont gyártottak és értékesítettek a bel- és a külföldi piacokon.

A kínai értékesítések növekedési ütemét a mobil távközlési szövetség alelnöke a javuló gazdasági helyzetnek tulajdonítja. Az egyre több újonnan belépő ügyfél mellett még a meglévő mobiltelefon tulajdonosok is átlagosan 21 havonta cserélik le készülékeiket. 2006-ban Kínában a mobil előfizetők száma 68 millióval 461 millióra emelkedett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását