2024. április 27. - Zita

Kábítószergyártó laboratóriumot lepleztek le Fóton

Előzetes letartóztatásba került két férfi, akik nagy mennyiségű kábítószer gyártására rendezkedtek be egy fóti házban, harmadik társuk korábbi bűncselekmény miatt megkezdte börtönbüntetését - jelentette be Sovák Csaba rendőr alezredes hétfőn tartott sajtó
2007. február 12. hétfő 11:06 - Hírextra

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tisztje elmondta, hogy a kommandósokkal közösen indított akció során múlt kedden fogták el a bűnözőket, s számolták fel a fóti családi ház pincéjében berendezett laboratóriumot. Eddig annyit lehet tudni, hogy a büntetett előéletű tagokból álló banda internetről szerzett recept alapján tízféle anyagból állította elő a 200 ezer, Nexus néven ismert tabletta gyártására alkalmas kábítószert. Az előkészített mennyiségből 90 millió forint értékben kezdhették volna meg a tabletták nyomását és forgalomba hozását. A rendőrség már hónapok óta figyelte a házat, és nyomon követte az előkészületeket.

A Nexus nevű tabletta egy igen veszedelmes, akár halált is kiváltó, az ecstasy tablettánál négyszer erősebb hatást kifejtő készítmény, amelyet Európában egyelőre csak kisebb mennyiségben terjesztenek a feketepiacon - hívta fel rá a figyelmet az alezredes.

A nyomozók most azt próbálják kideríteni, hogy a bűnözőknek volt-e külső segítőjük, s hogy miként próbálták volna forgalomba hozni a veszedelmes kábítószert.

Korábban egyébként már mindhárman álltak bíróság előtt a többi között kábítószer-terjesztésért. A mostani bűncselekményükért - amennyiben bebizonyosodik - öttől tíz évig terjedő büntetés vár rájuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását