2024. május 6. - Ivett, Frida

Izraeli-palesztin csúcstalálkozó következik

A terveknek megfelelően február 19-én tartják meg az amerikai közvetítéssel egyeztetett izraeli-palesztin csúcstalálkozót - közölte vasárnap egy magas rangú izraeli tisztségviselő.
2007. február 12. hétfő 06:02 - Hírextra

Korábban olyan találgatások jelentek meg az izraeli médiában, hogy elmaradhat Ehud Olmert izraeli kormányfő, Mahmúd Abbász palesztin elnök és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter hármas találkozója, mivel a palesztin egységkormányt lehetővé tévő egyezség nem tesz eleget a kvartett által felállított követelményeknek.

Abbász vasárnap kifejezte reményét, hogy a hármas találkozó nagy lökést ad majd a békefolyamatnak. A hivatalos látogatáson Kairóban tartózkodó palesztin elnök bizakodóan nyilatkozott arról, hogy a találkozó lehetővé teszi majd a tartós békére vezető folyamat elkezdését. Nem kívánt találgatásokba bocsátkozni azt illetően, hogy az Egyesült Államok és Izrael hajlandó lesz-e elfogadni a Fatah és a radikális Hamász egyezségokmányát.

A palesztin elnök jelezte, hogy meg kívánja vitatni Olmerttel és Rice-szal az al-Aksza mecset közelében végzett jeruzsálemi munkálatok ügyét is, amely heves tiltakozásokat váltott ki a palesztin lakosságból, az arab országokból és általában a muzulmán világból. Abbász azért utazott Kairóba, hogy megvitassa Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel a február 19-i csúcstalálkozón képviselendő palesztin álláspontot. Egyiptomból Jordániába utazik majd, ahol nem csak vendéglátóival tart megbeszéléseket, hanem a kedden éppen ott tartózkodó orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását