2024. április 27. - Zita

Két olasz hegymászót mentettek meg

Katonai helikopterrel hozták le csütörtökön a pakisztáni Nanga-Parbatról, a világ egyik legmagasabb hegyéről azt a két olasz hegymászót, akiknek harmadik társa a múlt héten egy gleccserszakadékba zuhant.
2008. július 24. csütörtök 12:21 - Hírextra

A Nyugat-Himalája 8125 méter magas csúcsának támadására indult trió egyik tagja, a 38 éves Karl Uterkircher a múlt szerdán hétezer méterről zuhant le.

A felkutatását meg sem kísérelték, mert ebbe a magasságba a ritka levegő miatt nem tudtak mentőhelikoptert küldeni - magyarázták akkor a hírügynökségi jelentések.

A pakisztáni illetékesek elmondták, hogy az olaszokat a helikopteres mentőszolgálat katonai gépe mentette ki, és a térség legközelebbi városába, Gilgitbe szállította őket.

A sikeres mentőakcióról szóló hírt a mentőszolgálat is megerősítette honlapján, ahol leírták, hogy a tragédia után a másik két hegymászó, Walter Nones és Simon Kehrer a megromlott időjárási viszonyok közepette folytatta útját, és lassan leereszkedett 6000 méter körüli magasságra.

Közben helikopterről sikerült ledobni hozzájuk egy telefont, azzal tartották velük a kapcsolatot. A mentők előbb Kehrerre akadtak rá, aztán megtalálták Nonest is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását