2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kismamáknak pluszpont jár

Pluszpontot kapnak a terhességi gyermekágyi segélyben, a gyermekgondozási segélyben, a gyermeknevelési támogatásban, valamint a gyermekgondozási díjban részesülők.
2007. február 12. hétfő 14:48 - Hírextra
Pluszpontot kapnak a terhességi gyermekágyi segélyben, a gyermekgondozási segélyben, a gyermeknevelési támogatásban, valamint a gyermekgondozási díjban részesülők - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Amennyiben a többletpont hozzáadásával a jelentkező eléri a teljes idejű vagy részidős államilag támogatott képzés ponthatárát, akkor a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő hallgató a kismamakedvezmény időszakára mentesül a képzési hozzájárulás fizetése alól.

Mint az OKM írja, előterjesztik azokat a jogszabály módosításokat, amelyek a mentesség biztosításához szükségesek.

Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár február elején azt közölte, hogy a büdzsé szeptembertől nem vállalja át a költségtérítéses képzésre jelentkező kismamák tandíját. Akik jelenleg költségtérítéses képzésben folytatják tanulmányaikat, azok az eddigi feltételek szerint fejezhetik be - fűzte hozzá. A szakállamtitkár akkor indoklásul elmondta: így szeretnék ösztönözni, hogy a kismamák az államilag finanszírozott képzésekre jelentkezzenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását