2024. május 8. - Mihály

"A hazudós Gyurcsány ne hasonlítsa magát Batthyányhoz"

Nem aratott osztatlan sikert a parlamentben Gyurcsány Ferenc országértékelő beszéde. Dávid Ibolya a konkrétumokat hiányolta, Semjén Zsolt pedig egyenesen lehazudósozta a miniszterelnököt.
2007. február 12. hétfő 15:07 - Hírextra

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője arra szólította fel a kormányt, tegyen azért, hogy az ország igazságosabb legyen. A politikus erről hétfőn napirend előtt beszélt az Országgyűlésben. Az igazságos kormányzati politika arról szól, hogy a rászorulók számára segítő kezet nyújt a kormány, a tehetségesek elől elhárítja az akadályokat - mondta az ellenzéki frakcióvezető. Elmondta: a kormányzat ezzel szemben magára hagyta a szegényeket, a középosztálynak "az elszegényedés rémét festik fel", a tehetségesek elé gátakat emelt. Hozzátette: a Gyurcsány-csomaggal és a 2007-es költségvetéssel a nyugdíjasoktól elvették a 13. havi nyugdíjat, míg a családoktól egy havi bért.

A kormányfőnek sokkal több konkrétumról kellett volna beszélnie évadnyitó parlamenti felszólalásában - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn az Országgyűlésben. Az ellenzéki képviselő szerint Gyurcsány Ferenc nagyívű, szép beszédet mondott, de Magyarország miniszterelnökének sokkal több konkrétummal kellett volna előállnia egy ilyen ősz után. Dávid Ibolya azt mondta: a miniszterelnök "retorikai légvárakat" épít, gyönyörű terveket fogalmaz meg, de ezt nem követik tettek.

Véleménye szerint baj, ha a Fidesz képviselői a függöny mögül hallgatják végig minden hétfőn a miniszterelnök napirend előtti felszólalását, és szerinte az is baj, ha a miniszterelnök hasonló napirend előtti felszólalásokat mond el minden hétfőn.

Dávid Ibolya azt mondta: a miniszterelnök "retorikai légvárakat" épít, gyönyörű terveket fogalmaz meg, de tettek nem követik. Mint kiemelte, a miniszterelnök már sok programot hirdetett meg a parlamentben, de véleménye szerint mindig csak tervekről hallani.

Akár a 100 lépés programja, akár az Új Magyarország programja, mind-mind hatalmas nagy elánnal előadott programok és tervek voltak - jegyezte meg az ellenzéki képviselő, majd úgy folytatta: amikor azonban a megvalósítás fázisába kellett volna kerülniük, akkor vagy semmi nem lett belőlük, vagy édeskevés valósult meg belőlük.

Dávid Ibolya közölte: az MDF-nek elvi ellenvetése nincs a reformok ellen, de, mint mondta, arra kérik a miniszterelnököt, hogy a jelen sürgető problémáira koncentráljon.

A háttérben radikalizálódó folyamatok zajlanak, a parlamentben nincsenek érdemi javaslatok, semmi sem változott tavaly óta - így összegezte Kuncze Gábor az ellenzéki frakcióvezetők felszólalását hétfőn az Országgyűlésben. A szabad demokraták frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc országértékelésére reagálva hangsúlyozta: a szélsőséges csoportok egyre jobban megerősödnek, de az összes, magát demokratikusnak való politikai erő részéről mégsincs ezzel kapcsolatos elhatárolódás.

A botrányok botránya, hogy Gyurcsány Ferenc Batthyány Lajoshoz hasonlította magát - mondta Semjén Zsolt hétfőn az Országgyűlésben a miniszterelnök országértékelő beszédére reagálva. A KDNP frakcióvezetője azt is mondta, Magyarországon és külföldön a kormányfő állandó jelzője az, hogy "a hazudós Gyurcsány". A politikus mondta: a kormány szöges ellentétét teszi annak, mint annak idején Batthyány Lajos. Erre példaként említette, hogy a kabinet - szavai szerint - elárulta a határontúli nemzetrészeket és meghasonlottá tette a nemzetet a kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál, vagy hogy fiktív szervezeteket hoz létre annak érdekében, hogy rátehessék a kezüket az uniós pénzekre.

Semjén Zsolt ide sorolta azt is, hogy "mindenféle fiktív veszélyre hivatkozva" korlátozni akarják a szólás szabadságát és a gyülekezési jogot.

A KDNP frakcióvezetője arról is beszélt: a kormányfő "eposzi" jelzője Magyarországon és külföldön is az, hogy "a hazudós Gyurcsány". Nekem ez fáj - hangoztatta a politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását