2024. április 27. - Zita

Nem Kóka az egyetlen politikus, aki füvezett

Csaknem kizárták a legelőkelőbb brit általános iskolából David Cameront, a brit Konzervatív Párt jelenlegi vezetőjét és miniszterelnök-jelöltjét, mert kábítószer-használaton érték, állítja egy hamarosan megjelenő életrajzi kötet két szerzője.
2007. február 11. vasárnap 18:36 - Hírextra
A vasárnapi brit lapok szerint az áprilisban piacra kerülő, Cameronról írt életrajzban - amelynek megírásában a tory vezér nem vett részt - az áll, hogy a politikust tizenöt éves korában, az etoni iskolában több más diákkal együtt rajtakapták, amint éppen füvet szívott.

A brit elit és a királyi család gyermekei által látogatott, bentlakásos iskola az 1982-ben történt eset után értesítette a rendőrséget, de Cameron - azzal az indokkal, hogy csak szívta, de nem terjesztette a drogos cigarettát - végül megúszta kétheti iskolafogsággal, ennyi ideig nem léphetett ki a tanintézet kapuján.

A most 40 éves David Cameron, akit minden idők legfiatalabb tory vezéreként választottak 2005-ben a Konzervatív Párt élére, már a pártvezető-választási kampányban sem volt hajlandó válaszolni a jelöltek esetleges drogos múltját firtató kérdésekre. Azzal érvelt, hogy "mindenkinek joga van múltbeli magánügyeihez".

A könyvet, amelyet Francis Elliott és James Hanning írt, "Cameron: The Rise Of The New Conservative" (Cameron: az új konzervatív felemelkedése) címmel, a Mail on Sunday közli majd sorozat formájában, de a vasárnapi brit lapok szinte mindegyike első oldalas hírként ragadta ki a tory pártvezér drogos kalandjáról szóló részt.

A liberális Independent on Sunday "Igen, drogoztam" főcím alatt hozott cikkében olyan értesülést közöl, hogy Cameron be is ismerte fiatalkori kábítószerezését, bár ezt konzervatív körökben nem erősítették meg. Cameron megválasztása óta életet lehelt a legnagyobb ellenzéki brit pártba, amely, hosszú idő óta először, tartósan az 1997 óta kormányzó Munkáspárt előtt jár a közvélemény-kutatási listákon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását