2024. március 29. - Auguszta

Biztonsági őrök az ausztriai határfaluban

Egy biztonsági szolgálatot fogad föl az ausztriai Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) polgármestere, hogy a schengeni határnyitás után a településen járőrözzenek. Manfred Kölly azt mondta: ezzel a lépéssel "az emberek biztonságérzetét akarjuk növelni".
2007. december 19. szerda 21:47 - Hírextra
A magyar határtól pár kilométerre fekvő városka polgármestere hozzátette: Sopronkeresztúr költségvetéséből fizetik a magánbiztonsági szolgálat embereit. A tervek szerint a cég alkalmazottai fognak járőrözni a sopronkeresztúri utcákon. Manfred Kölly azt mondta: várhatóan januárban, de legkésőbb februárban munkába állnak az őrök.A legfrissebb fölmérések szerint az osztrákok többsége ellenzi a december 21-i határnyitást. Az megkérdezettek 75 százaléka véli úgy, hogy növekedni fog a bűnözés a schengeni bővítés után.

A 2004-ben az Európai Unióhoz csatlakozott 10 ország közül kilenc állam - Szlovénia, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Málta, Litvánia, Lettország és Észtország - a héten csatlakozik a schengeni rendszerhez. Egyedül Ciprus marad ki az idei bővítésből. A szigetország jövőre csatlakozik a rendszerhez. A schengeni zónán belül a tagállamok közt nincs ellenőrzés, nem kell megállni, és a határt bárhol át lehet lépni, nem csak a korábbi átkelőkön. Egyedül az a fontos, hogy az utasnál legyen személyi igazolvány vagy útlevél, amivel szükség esetén igazolni tudja magát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását