2024. június 16. - Jusztin

Dávid felülvizsgálná az íróasztal mellett született törvényeket

A 15-16 éves törvények jelentős része felülvizsgálatra szorul, de legtöbb esetben hiányzik az ehhez szükséges politikai konszenzus - mondta az MDF elnöke Zalaegerszegen szombaton egy sajtóbeszélgetésen.
2007. február 11. vasárnap 07:58 - Hírextra
"A gyülekezési törvény íróasztal mellett született, és az őszi események is igazolták, hogy az élet meghaladta azt. Mi készek vagyunk minden ésszerű módosításra" - fogalmazott Dávid Ibolya.

A közelgő nemzeti ünnepre vonatkozó kérdésre kifejtette: reméli, hogy az október 23-ához méltatlan ünneplés "intő példa volt a politikusok, és minden állampolgár számára", és bízik benne, hogy "az emberek nem lesznek partnerek március 15-e meggyalázásához".

Dávid Ibolya a konvergenciaprogram brüsszeli jóváhagyásáról szólva kiemelte, hogy elkerülhetetlenek a reformok. "Mi reformpártiak vagyunk, viszont sokkal több hatáselemzésre van szükség egy-egy program elindítása előtt" - hangsúlyozta a politikus. Hozzáfűzte: az elindított kormányzati intézkedések kevésbé szolgálják a gazdaságélénkítést, "az elvonások növelése helyett karcsúbb államra, a nagy költségvetéssel működő szervezetek kiadásainak még erőteljesebb csökkentésére volna szükség".

Mint mondta: a reformok keretében azt is "el kellene dönteni, hogy melyek az állam mai funkciói, szolgáltatási kötelezettségei" és mi tartozzék alsóbb szintekre.

A regionális önkormányzatokról szóló, még a tavaszi ülésszakon előterjesztésre szánt törvénytervezet kapcsán az MDF elnöke elmondta: ez idáig nincs meg "a régiós átalakításhoz szükséges politikai konszenzus". "Várjuk ezt az előterjesztést, de inkább az egyes szakterületek regionalizálásán volna érdemes gondolkodni" - jegyezte meg Dávid Ibolya, aki a március 11-ei országos tisztújító gyűlésre készülve indult vidéki körútra a napokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását