2024. május 17. - Paszkál

A génkezelt élelem írtja majd ki az emberiséget?

Egy orosz kutatócsoport kísérletei szerint akár a felére csökkenhet az ember élettartama a génmanipulált élelmiszerek miatt. A legszomorúbb, hogy nem ez a legrosszabb végeredmény, legalábbis a kutatók szerint.
2007. február 10. szombat 12:16 - Hírextra

Az elmúlt évtizedben számtalan kísérletet folytattak annak megállapítására, milyen hatással van az emberi szervezetre a génmódosított  élélmiszereknek. A számos, sokszor egymásnak ellentmondó eredmények egyben megegyeztek: a génmódosított éelmiszereknek valamilyen befolyásoló hatása van az azt elfogyasztó szervezetre. A hosszas polémia közben az élelmiszer-ipari, mezőgazdasági-, állatenyésztési cégek boldogan használták és használják ma is ezeket a kifejlesztett termékeket, mivel biztonságosabb a szállításban és ellenállóbb számos kártevő, természeti hatás ellen az így létrehozott növény, állat, élelmiszer.

A génkezelt gabonák, zöldségek nemcsak bővebb termést garantálnak, de a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is garantálják a termést. A banán, déligyümölcs, egyébb hosszas hajóútra kényszerített növényfélék szintén könnyedén átvészelik különösebb romlás nélkül a hosszas tortúrát.



A nemrég oroszországban lezárult kutatás vezetője,  Irina Jermakova biológus arra a következtetésre jutott, hogy a génkezelt ételek fogyasztása miatt akár a felére csökkenhet az ember átlagos élettartama, belső szervei elsorvadhatnak, nemzőképessége megszűnik. 

Ezt az eredményt mutatja ugyanis a génmanipulált gabonával etetett patkányok esete, melyek túlélték ugyan a kísérletet, de idegesebbek, agresszívabbak azoknál a társaiknál, melyeket nem génkezelt termékekkel tápláltak. A génkezelt élelmiszerrel etetett állatok kölykeinek java része holtan született. az életben maradottak is súlyos belső elváltozásokkal küszködtek. A legszomorúbb eredmény, hogy továbbszaporodni egy sem volt képes.

Jermakova szerint ránk is ez vár.

Forrás: Pravda
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását