2024. április 28. - Valéria

Hódtotó Szegeden

A Temészetvédelmi Világalap (WWF) Magyarországi szervezetének rendezésében hódismereti órákat tartottak Szegeden. Az órákon szerzett ismeretek alapján a résztvevő diákok hódtotót tölthettek ki.
2007. február 9. péntek 15:38 - Hírextra
Az országos rendezvénysorozat részeként az egyik helyi általános iskolában 45 perces órák keretében ismerkedhettek meg a diákok Európa egyik legnagyobb rágcsálójával, magyarországi visszatelepítésének körülményeivel és fontosságával.

A XIX. század közepéig ez az érdekes életmódú rágcsáló Magyarország természetes ártereinek gyakori lakója volt, ám a túlzott vadászat és az élőhelyek megfogyatkozása miatt több mint egy évszázadra eltűnt hazánk élővilágából.

A WWF Magyarország 1996-ban indította el hód-visszatelepítési programját Gemencen. A kezdeti sikereket további telepítések követték a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban és a Tisza-mentén. A program sikerének is köszönhető, hogy jelenleg közel 500 hód él Magyarországon. Ezt a kezdetektől az OBI Magyarország áruházlánc kizárólagos anyagi támogatása teszi lehetővé, amelynek emblémája a veszélyeztetett élőlény.

Az órákon szerzett ismeretek alapján a résztvevő diákok hódtotót tölthettek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás útján dől el, hogy melyik csoport vehet részt egy nemzeti parki osztálykiránduláson. A programsorozattal egy időben a WWF és az áruházlánc szövegíró pályázatot indít, amelyen a fiatalok hódról szóló verssel vagy elbeszéléssel vehetnek részt, az egyes áruházak pedig helyben hirdetnek rajzpályázatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását