2024. május 9. - Gergely

Gorbachov Bill Gatesnek könyörög

"Mentsétek meg Ponoszovot!" Ezzel a jelszóval indult mozgalom Oroszországban egy falusi tanár megmentésére, aki, állítólag tudtán kívül, illegális Microsoft-szoftverrel szerelt számítógépeket vett diákjainak és ezért horribilis pénzbírság és börtön fenyeg
2007. február 7. szerda 09:02 - Hírextra
Alekszander Ponoszov egy kis falu iskolájának igazgatója az Urálban. Vásárolt tizenkét számítógépet, amelyekre illegális Microsoft-szoftvereket telepítettek. Az amerikai multi oroszországi képviseletének feljelentése nyomán mintegy 8000 euróra (nagyjából kétmillió forint) perlik ezért, de ezen felül akár öt évig terjedhető börtönbüntetéssel is sújthatják. Becslések szerint Ponoszov havi fizetése 250 euró körül lehet.

A Kommerszant internetes kiadása - www.commersant.com - beszámolt róla, hogy a bírósági tárgyalás idején a pedagógus tanítványai és egy civil mozgalom tüntetést szerveztek

Az eset nagy visszhangot váltott ki Oroszországban, még a politikai osztály legfelsőbb berkeiben is. Az alaphangot Mihail Gorbacsov, az ex-Szovjetunió ex-elnöke adta meg, aki nyílt levélben fordult Bill Gateshez, azzal a drámai fordulattal nyitva, hogy "Egy szibériai fogolytáborban letöltendő börtönbüntetés fenyeget egy tanárt, aki gyermekek nevelésére tette fel az éleltét..."
(Reuters)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását