2024. május 18. - Erik, Alexandra

Előzetesben az APEH-dolgozók

Előzetes letartóztatásba helyezték az APEH kecskeméti hivatalának két munkatársát. A köztisztviselőnő és a karbantartó ellen vesztegetés, hivatali visszaélés és okirat-hamisítás miatt folyik a nyomozás.
2007. február 7. szerda 16:10 - Hírextra
Az adóhatóság kecskeméti hivatalának két dolgozóját még múlt pénteken helyezték előzetes letartóztatásba - tudta meg a Petőfi Népe című megyei napilap, és az értesülést szerdán megerősítette a Bács-Kiskun megyei Főügyészség is. A tisztviselőnő és a karbantartó ellen egyelőre hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisítás miatt nyomoznak. A részletek egyelőre nem publikusak - mondta a Független Hírügynökségnek Dr. Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség helyettes főügyésze.

A Petőfi Népe című lap értesülései szerint a nő az ellenőrzési osztályon dolgozott, így a munkaköre miatt megtudta, hogy az APEH a közeljövőben mely cégeknél és miért indít várhatóan vizsgálatot. Az információt megosztotta a műszaki karbantóval, aki úgy adta el azt a cégeknek, mintha az ellenőrzés már biztos lenne. A titkárnő állította ki a valótlan tartalmú, ellenőrzési megbízásokat, amivel ráijesztettek a cégekre, majd megsemmisítették a papírt. A páros állítólag azon bukott meg, hogy a férfi váratlanul egy drága autót vett, és ez felkeltette az APEH belső ellenőreinek figyelmét is. A lap információt a megyei helyettes főügyész sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, mert a nyomozás még tart.

A vesztegetés súlyos bűncselekménynek számít, amiért akár 5-10 éves börtönbüntetést is ki lehet kiszabni. Abban az esetben, ha más bűncselekményekben is bűnösnek találják őket, akkor ennek a felével emelhető a büntetés, vagyis akár 12 és fél év is lehet. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ennyit is fognak kiszabni rájuk - tette hozzá a megyei helyettes főügyész.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását