2024. május 4. - Mónika, Flórián

Külföldiek állhatnak a romagyilkosságok hátterében?

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki elnöke nem érti, hogy a magyar titkosszolgálat miért nem vizsgálja a külföldi titkosszolgálatok esetleges szerepét a romák elleni merényletsorozatban.
2009. augusztus 6. csütörtök 08:32 - HírExtra
A csütörtöki Magyar Hírlap szerint Simicskó István azt mondta: érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a titkosszolgálatok nem foglalkoznak a cigány lakosságot érintő sorozatgyilkosság esetleges külföldi titkosszolgálati és bűnözői szálaival. A KDNP-s politikus szerint lehet, hogy talán azért tekintenek el ettől, mert a kormánynak az az érdeke, hogy a magyar társadalomban fennmaradjon a mostani feszültség, és a rasszizmus emlegetésével eltereljék a figyelmet az ország valódi problémáiról.

A Magyar Hírlap több, a titkosszolgálatokat jól ismerő szakembert is megkeresett, akik - névtelenséget kérve - szintén azt az álláspontot képviselik, hogy külföldi, leginkább szlovák vagy orosz titkosszolgálati akció állhat a háttérben. Elmondták, hogy a szlovák ügynökök, illetve a velük kapcsolatban álló alvilági körök már korábban is segítettek a magyar baloldalnak az ország destabilizálásával, az ellentétek felkorbácsolásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását