2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP újból hárít

A 2006 szeptemberében és októberében kialakult helyzetért nemcsak a jelenlegi politikai elit felelős, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszak valamennyi közéleti szereplője - közölte Vadai Ágnes, a szocialista párt honvédelmi, rendészeti és nemzetbizton
2007. február 7. szerda 10:18 - Hírextra
Áttanulmányozva a Gönczöl-jelentést, az MSZP-frakciója megértette a felelősségét az elmúlt időszak eseményeihez vezető társadalmi problémák nem megfelelő kezelése miatt - olvasható a kormánypárti politikus közleményében. Hozzáteszi: ez a felelősség azonban nemcsak a jelenlegi politikai elité, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszak valamennyi közéleti szereplőjéé.

Mint írja, megdöbbenve álltak az előtt, hogy "a lelki teher okozta felelősség sokak számára olyan súlyos volt, hogy akár kordont is bontottak". Vadai Ágnes az ellenzéki politikusoktól továbbra is azt kéri: üljenek le egyeztetni például az alkotmányról, a gyülekezési törvényről, valamint a rendőrségi törvényről.

A Gönczöl Katalin által vezetett testület kedden hozta nyilvánosságra a szeptember-októberi zavargásokat elemző jelentését. A mellékletekkel együtt 261 oldalas dokumentum szerint a tavaly szeptember-októberi tüntetéssorozat kialakulásáért eltérő mértékben ugyan, de felelős az egész politikai osztály, a közszolgálati média, a társadalomtudományokkal foglalkozó értelmiség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását