2024. május 5. - Györgyi

Az MDF szerint értelmetlen a jobbkéz-szabály

A jobbkéz-szabály fokozatos megszüntetését szeretné elérni a Magyar Demokrata Fórum (MDF), mert véleményük szerint túl sok baleset történik miatta. A párt közleménye szerint inkább jelzőtáblákkal kellene szabályozni a forgalmat.
2007. február 7. szerda 14:56 - Hírextra

Az MDF azt javasolja, hogy a szakemberek jelöljenek ki egy város- vagy kerületrészt, ahol KRESZ táblák kerülnének a problémás csomópontokhoz. Így le lehetne mérni, hogy mennyivel csökken a területen a balesetek száma. Az MDF azzal indokolja a KRESZ-módosítási javaslatát, hogy a Statisztikai Hivatal adatai szerint a legtöbb baleset tavaly a kereszteződésekben történt. A rendőrség adatai szerint 4500-nál is többen sérültek meg karambolban az elsőbbségi jog meg nem adása miatt.

A demokrata fórum közleményében megjegyzi, hogy a javaslat megvalósítása csak a helyi önkormányzatokkal karöltve valósulhat meg, a táblák kihelyezéseinek ugyanis költségei vannak. Egyenként körülbelül 13-15 ezer forint, a pénzhiány miatt azonban a tervet csak fokozatosan lehetne végrehajtani.

A KRESZ módosításáról szóló javaslatát a párt első lépésként a kerületek polgármestereinek, a Közlekedési Tudományi Intézetnek, a Közlekedés Felügyeletnek és a BME szakembereinek juttatják el.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását