2024. május 14. - Bonifác

A vérfürdő befejezéséről egyeztetnek

Szerdán Mekkában megbeszélést tart a két palesztin párt vezetője, hogy megoldást találjanak a Gáza-övezetben dúló összecsapások befejezésére. A palesztin politikusok mindkét oldalon optimistán nyilatkoztak a tanácskozás előtt, és arra számítanak, hogy sik
2007. február 7. szerda 09:22 - Hírextra
A Fatah-hoz tartozó Mahmud Abbász palesztin elnök és Káled Mesál a Hamász legfőbb vezetője Szaúd-Arábia uralkodójának meghívására érkeztek az arab királyságba. Abdullah király külön-külön mindkét vezetővel találkozott még kedden, és reményét fejezte ki, hogy a palesztin politikusok meg tudnak majd állapodni, és megesküdnek arra: befejezik a vérfürdőt.

A tanácskozás délután kezdődik - közölte az AFP francia hírügynökséggel egy palesztin tisztségviselő. A megbeszélés célja, hogy megállapodás szülessen egy nemzeti egységkormány létrehozásáról. Ettől a palesztinok azt várják, hogy megszűnnek az utcákon dúló fegyveres összecsapások a két párt tagjai között, valamint a nyugati országok újra elkezdik folyósítani a külföldi segélyeket, amelyeket a Hamász kormányalakítása óta nem juttatnak el a Palesztin Hatóságnak.

2006 decembere óta legkevesebb száz ember vesztette életét a két párt fegyveresei között zajló harcokban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását