2024. május 19. - Ivó, Milán

Tilos, tilos, tilos, kétszázszor is tilos

Másodszor kell megismételni a parkolási táblákról folyó pert, mert a megismételt eljárásban hozott első fokú ítéletet kedden a Fővárosi Bíróság ismét hatályon kívül helyezte.
2007. február 6. kedd 18:23 - Hírextra
A per még 2004. áprilisában kezdődött, amikor a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. azt követelte a bíróság előtt az 1000 Út Kft-től, hogy fizessen meg részére kamatostól több, mint egymillió forintot, mert az 1000 Út Kft. három gépkocsija összesen 200 alkalommal várakozott a Nagykörúton és környékén anélkül, hogy fizetett volna. Az 1000 Út Kft. a követelés jogosságát vitatta mondván: a parkolási díj megfizetésére felszólító táblák nem felelnek meg a jogszabályoknak.

A bíróság legelső ítéletében a Parkolási Kft-nek adott igazat, de a Fővárosi Bíróság ezt az ítéletet hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban fordult a kocka és az 1000 Út Kft. érvelését fogadták el. De ez az ítélet sem emelkedett jogerőre, mert kedden a Fővárosi Bíróság ezt a döntést is hatályon kívül helyezte és megint új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot.

A Fővárosi Bíróság döntése indoklásakor kiemelte, hogy valóban célszerű lenne további tájékoztató feliratot elhelyezni a KRESZ-táblák mellett is, de a jegykiadó automatáknál elhelyezett tájékoztató is megfelelőnek mondható. Egyben utasította az elsőfokú bíróságot, hogy vizsgálja majd meg a parkolásokkal kapcsolatos egyéb bizonyítékok, a digitális fotók és az adatlapok bizonyító erejét.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását