2024. április 19. - Emma

"Senki sem tervezi Irán megtámadását"

Senki nem tervezi Irán megtámadását, jóllehet Teherán stratégiája fokozódó riadalommal tölti el a világot - jelentette ki kedden a brit kormányfő.
2007. február 6. kedd 14:24 - Hírextra
Tony Blair az alsóház egyik bizottságában felszólalva azzal vádolta Iránt, hogy az ENSZ határozataival dacolva atomfegyver-gyártó képességre akar szert tenni, továbbá szándékosan szítja a belviszályt és konfliktusokat a közel-keleti térségben. Egyúttal viszont olajágat is nyújtott a teheráni kormány felé, amikor kijelentette: "ajtók tucatjai" nyílnának meg Irán előtt, ha megváltoztatná a stratégiáját.

"Senki nem beszél Iránnal kapcsolatban katonai beavatkozásról, ám az embereket növekvő mértékben aggasztja és riasztja az a stratégia, amelyet (az irániak) a jelek szerint követnek - fogalmazott a miniszterelnök. - Senki nem tervez katonai beavatkozást, ezt a nemzetközi közösség sem akarja" - tette hozzá.

Egyúttal viszont elővette az amerikai elnök gyakran idézett mondását is, miszerint "egyetlen opciót sem szabad figyelmen kívül hagyni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását