2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megfosztanák a világot a madárinfluenza-vakcinától?

Indonézia nem ad át mintákat külföldi laboratóriumoknak az országban terjedő madárinfluenza vírusából, mert saját szellemi tulajdonának akarja megtartani a belőle készülő vakcinát - jelentette be az indonéz egészségügyi miniszter.
2007. február 6. kedd 08:43 - Hírextra
A dél-kelet-ázsiai országban a legsúlyosabb a helyzet e betegség tekintetében a világon. A múlt héten közölték, hogy egy külföldi céggel együtt oltóanyagon dolgoznak, hogy felkészüljenek arra az estre, ha a vírus járványt okozna emberek között is. Több más országban is folyik ilyen kutatás.

"Azért küzdök, hogy megőrizzem Indonézia teljes szellemi tulajdoni jogait, mivel a világon nálunk van a legerősebb H5N1-es vírusalfaj. Most még nem adhatjuk át a vírusmintát más országoknak. Együttműködünk egy vakcina-gyártóval" - jelentette ki Siti Fadilah Supari egészségügyi miniszter.

Annak megakadályozása, hogy a külföldi kutatók hozzáférjenek a vírushoz, nehezítheti a madárinfluenza elleni nemzetközi kutatást. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jakartai irodája még nem nyilatkozott az új helyzetről.

Supari nem árulta el, melyik külföldi gyógyszergyártóval működnek együtt. Mint mondta, ezt csak később jelentik be. A miniszter előzőleg közölte, hogy két újabb emberi fertőzésről szereztek tudomást Jáva két különböző pontján. Ezzel 83-ra emelkedett az Indonéziában regisztrált emberi madárinfluenza-megbetegedések száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását