2024. május 18. - Erik, Alexandra

Holton: megölték az összes pulykát

Befejezték a madárinfluenza sújtotta kelet-angliai baromfitelep mind a 159 ezer pulykájának leölését - jelentették a brit állategészségügyi hatóságok.
2007. február 6. kedd 12:00 - Hírextra
A Holton faluban lévő pulykanevelő állatait elgázosították, és a tetemeket légmentesen zárt kamionokban elszállították egy onnan 320 kilométerre lévő, staffordshire-i helyszínre, ahol megsemmisítik őket. Fred Landeg, az országos állategészségügyi szolgálat helyettes vezetője megerősítette, hogy hétfőn este az összes pulykát elpusztították. A szakemberek még mindig nem tudták megállapítani a telepen pusztító, nagy megbetegítő képességű, H5N1 jelű madárinfluenza-vírus eredetét.

Az eddigi legnagyobb brit madárinfluenza-járvány esetleges magyarországi eredetét taglalta hétfőn a brit sajtó. Ezt a kormány vezető tudományos tanácsadója sem tartotta lehetetlennek, a brit agrárminiszter viszont a témáról rendezett hétfő esti alsóházi vitában gyakorlatilag kizárta "a magyar kapcsolatot".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását