2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Felháborodtak az ügyvédek

Őrültnek és abszurdnak nevezték Mihail Hodorkovszkij ügyvédei az egykori olajbáró ellen hétfőn megfogalmazott újabb vádakat. Az ügyészség szerint a Jukosz egykori első embere 2000-ben 20 milliárd dollárt sikkasztott el és mosott tisztára a többi között eg
2007. február 6. kedd 08:19 - Hírextra

Az egykori olajbáró Vrémja Novosztyinak nyilatkozó ügyvédei szerint egyszerűen képtelenség lett volna 20 milliárd dollárt ellopni. A Kommerszant című lap azt írja, hogy a most pénzmosásnak és sikkasztásnalk beállított eljárást az ügyvédek legális adó optimalizálásnak nevezték, hozzátéve, hogy a többi olajcégnél is hasonlóképpen jártak el.

Egyes elemzők szerint az újabb vádemelés mögött valójában az áll, hogy a moszkvai vezetés Hodorkovszkijt mindenképpen börtönben akarja tartani a 2008-as elnökválasztás idején - nehogy politikai befolyásával egy nem kívánt jelölt vegye át a hatalmat a Kremlben. A 8 éves börtönbüntetését töltő egykori olajmágnás elvileg idén kegyelmi kérvényt nyújthat be - egy újabb eljárás ezt a lehetőséget kizárná.

Az olajmágnást 2005. májusában ítélték nyolcéves, szibériai börtönbüntetésre adócsalásért és sikkasztásért.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását