2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Bizakodnak a palesztin vezetők a nagy találkozó előtt

Mind a radikális Hamász vezette palesztin kormány miniszterelnöke, mind az ellenzékben lévő Fatah mozgalmat vezető palesztin elnök optimista a két szervezet kedd este kezdődő mekkai tárgyalásaival kapcsolatban, és tisztségviselőik szerint közel a megállap
2007. február 6. kedd 13:26 - Hírextra
Döntő fontosságúnak beharangozott találkozót kezd a muzulmánok szent városában Mahmúd Abbász palesztin elnök és Háled Mesaal, a palesztin területeken kormányzó iszlám fundamentalista Hamász vezetője, hogy újabb kísérletet tegyen egy nemzeti egységkormány felállítására, illetve az elmúlt hetekben több mint hatvan halálos áldozattal járó palesztinközi összecsapások megfékezésére.

A legutóbbi tűzszünetet, amely pénteken született, kedd délig jobbára tiszteletben tartották.

A tárgyalásokon részt vesz Iszmáil Haníje miniszterelnök is, aki Mekkába indulása előtt Gázában újságíróknak így nyilatkozott: "Optimizmussal tele és annak reményében utazunk oda, hogy egységünk megőrzésére lehetőséget adó megállapodást kötünk, megpecsételjük politikai partnerségünket, és bekötözzük sebeinket. Minden erőfeszítésünkkel azon leszünk és a legkomolyabban azért dolgozunk, hogy palesztinközi megállapodást kössünk egy egységkormány megalakításáról. Számos kényes és összetett vitás ügyünk van, de ezek eltökéltséggel és jó szándékkal megoldhatók. Számunkra ez fontos kísérlet lesz."

Kádura Fáresz, a Fatah vezette korábbi kormány egyik minisztere, aki a múlt héten találkozott a damaszkuszi száműzetésben élő Háled Mesaallal, az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva azt mondta kedden, hogy Abbász elnök a mekkai tárgyalásokon véglegesíti a Hamásszal a hatalommegosztásról szóló megállapodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását