2024. május 6. - Ivett, Frida

Várhidi: összeszokás a cél

A magyar válogatott kedden és szerdán a ciprusi négyes tornán szerepel, de ezen kívül is számos barátságos labdarúgó-mérkőzésre és egy Európa-bajnoki selejtezőre kerül sor a hét második, illetve harmadik napján.
2007. február 5. hétfő 21:01 - Hírextra
A magyar szövetségi kapitány, második mérkőzésére készül a nagyválogatott élén, írja a fn.hu. A Kanada elleni egy góllal megnyert összecsapás után Várhidi Péter nem fogalmazott meg konkrét elvárást a kedden kezdődő ciprusi négyes tornával kapcsolatban.

"Tíz évvel ezelőtt még toronymagas esélyesként léptünk volna pályára Ciprus ellen, ez a helyzet azóta megváltozott. Ellenfelünk az utóbbi időben legyőzte Spanyolországot, Írországot és közel állt a világbajnoki bronzérmes német válogatott megveréséhez is. Nekünk évek óta nincs számottevő nemzetközi eredményünk." – nyilatkozta az MLSZ honlapján a szakember.

" A négyes tornán szeretnék minél több játékosnak lehetőséget biztosítani, előzetesen nem volt lehetőségünk közösen készülni, ezért az elkövetkező pár nap kiváló alkalom lesz egymás jobb megismerésére." - tette hozzá Bozsik Péter utódja.

A magyar (61.) válogatott keddi ellenfele a FIFA legfrissebb világranglistáján a 74. pozíciót foglalja el. A négy résztvevő közül a bolgárok (42.) állnak a legelőkelőbb helyen, a papírforma szerint a letteknek (90.) van a legkisebb esélyük a tornagyőzelemre.

A további keddi programból kiemelkedik az ötszörös világbajnok brazilok és a tavalyi vb-n negyedik portugálok londoni összecsapása. A dél-amerikaiak talán legnagyobb sztárja, Ronaldinho ugyan sérülése miatt nem léphet pályára az Emirates Stadionban, de a már biztosan teltházas (60 ezer néző) találkozón így is garantált a közönség szórakoztatása.

Szerdán több, a világ élvonalához tartozó gárda is pályára lép: a vb-ezüstérmes franciák Argentínát, a vb-harmadik németek pedig Svájcot fogadják, várhatóan a holland-orosz és az angol-spanyol (Sport2) csata is színvonalas játékot hoz majd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását