2024. május 9. - Gergely

Sokan panaszkodnak a korrupcióra

Európai összehasonlításban alacsonynak számít a magyarországi bűnözés aránya, ám a korrupcióval és a fogyasztók megkárosításával kapcsolatos lakossági tapasztalatok jelentősen meghaladják az uniós átlagot.
2007. február 5. hétfő 08:33 - Hírextra
Különösen alacsony az erőszakos bűncselekmények száma Magyarországon, hiszen száz emberből mindössze egyet támadnak meg, ami Európában a legjobbak közé tartozik. A rablások aránya mindössze 0,9 százalék, ami a legjobb mutató az EU-ban. A betörések száma viszont - 1,7 százalékkal - eléri az európai átlagot.

A magyarok ugyanakkor elégedetlenek azzal, ahogy a rendőrség a feljelentéseket kezeli. Minden huszadik ember panaszkodott a korrupcióra, ami lényegesen gyakoribb Magyarországon, mint az EU régi tagállamaiban. Magyarországon minden ötödik ember válik csalás áldozatává, ennél csak Görögországban és Észtországban rosszabb a helyzet. A magyar bűnüldözők hatékonyságával a magyarok 70 százaléka elégedett, ami átlagosnak mondható. A felmérés egyébként jóval az őszi utcai zavargások előtt készült - írja a Népszabadság.

A Gallup Europe irányításával dolgozó kutatók egyébként a rendőrségi statisztikáktól függetlenül készítették el jelentésüket. Szerintük ugyanis ezek az adatok nem megbízhatóak.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását