2024. május 19. - Ivó, Milán

Áradnak a folyók

Áradni kezdtek a Körösök az elmúlt napok csapadékos időjárása és a vízgyűjtő területeken megkezdődött hóolvadás miatt - közölte hétfőn az MTI-vel a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság főmérnöke.
2009. március 9. hétfő 13:43 - HírExtra
Galbáts Zoltán tájékoztatása szerint a Fekete-Körös anti gátőrjárásában hétfő reggel hat óra óta másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, míg a Fehér-Körös ugyan szintén árad, ám Gyulánál még nem érte el az első fok elrendeléséhez szükséges 350 centiméter magas vízállást.

Árad a Kettős-Körös is, Békésnél 10 centimétere van az első foktól, a Berettyón pedig a jobb parti gátőrjárásban hétfő reggel hat órakor rendeltek el elsőfokú készültséget.
A folyók tetőzése a térségben egy-két napon belül várható. A Fekete-Körös például Antnál keddre virradó éjszaka fog harmadfok mellett, 750 centiméteres vízállásnál tetőzni, míg a Fehér-Körös kedden éri el a legmagasabb vízszintet 500 centiméterrel és másodfok mellett.

A Kettős-Körös vízállása szerdán éri el a harmadfokú készültségi szintet Békésnél, s a reggeli órákban fog tetőzni.

A térségben még nem alakultak ki számottevő belvízi elöntések, de a mélyebb fekvésű, talajhibás és legelő jellegű területeken a felszíni elöntések már megjelentek, helyi vízkár-elhárítási készültség elrendelésére még nem került sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását