2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyar Futball Akadémia indul nyáron

A Budapest Honvéd hétfői sajtótájékoztatóján bejelentették, júliustól a klub égisze alatt indul a Magyar Futball Akadémia. Az akadémia a Bozsik Stadionban működik majd, ahol a tervek szerint minden igényt kielégítő ellátásban részesülhetnek a kiválasztott
2007. február 5. hétfő 15:29 - Hírextra
A tájékoztatón elhangzott, a cél a Honvéd első csapatának hosszú távon megfelelő utánpótlást biztosítani.
A középiskolai, négyéves rendszerű oktatásban a sportággal kapcsolatos elméleti és gyakorlati képzés mellett kiemelt szerepet kap a diákok érettségire történő felkészítése. Az érettségi tárgyakon túl a tanulók emelt szintű ismereteket szerezhetnek informatikából, marketingből és angol nyelvből. A gyerekek képzésének és ellátásának költségeit teljes egészében a klub állja.

A klub a szakmai irányítást Lothar Matthäus egykori másodedzőjére, Szalai Lászlóra bízta.

Júliusban a tervek szerint 25 - az 1992-1993-as korosztályba tartozó - gyerek kezdheti meg tanulmányait az akadémián, a négyéves intervallumot nézve így várhatóan 80-100 gyermek végez majd az intézményben, akik az egyesület korosztályos csapatait alkotják majd. Az első kiválasztásra a fővárosban és több vidéki helyszínen a tavasz folyamán kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását