2024. május 17. - Paszkál

Madagaszkáron rejtőzik az al-Kaida egyik főnöke?

Az Afrika melletti Madagaszkáron rejtőzik az al-Kaida egyik magas rangú tagja - írta mai számában a szigetország vezető lapja.
2007. február 5. hétfő 14:22 - Hírextra
A Midi Madagasikara katonai körökből és "más forrásokból" származó értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy Fazul Abdalláh Mohammed Madagaszkárról irányítja a nemzetközi terrorhálózat kelet-afrikai tevékenységét. A madagaszkári kormány nem erősítette meg és nem is cáfolta az értesülést - hangzott el az InfoRádióban.

Mohammed az Egyesült Államokban a körözött terroristák listáján az első 35 között szerepel, s ötmillió dollárt tűztek ki a fejére. A férfi számlájára írják a kenyai és a tanzániai amerikai nagykövetségek ellen 1998-ban elkövetett merényleteket, amelyek összesen 228 halálos áldozatot követeltek, és ötezernél több sérültjük volt.

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint január végén eddig tisztázatlan körülmények között meggyilkolták Madagaszkáron az al-Kaida alapítójának és vezérének, Oszama bin Ladennek az egyik sógorát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását