2024. május 8. - Mihály

Halászó disznók

Halásznak az elvadultan élő házi sertések a Csendes-óceán déli részén lévő Tonga szigetén. A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké.
2007. február 5. hétfő 15:59 - Hírextra
A Mare című hamburgi folyóirat szerint, a tongai disznók úgy teszik változatosabbá - és proteinben gazdagabbá - jórészt kókuszdióból álló táplálékukat, hogy a tengerparton kagylókat, algákat és rákokat esznek, sőt a merészebbek hasig belegázolnak a vízbe, és kisebb halakat fognak.

"A disznók alapjában véve tudnak úszni, de a házi sertések normális körülmények között ezt önként nem teszik" - idézte a lap Michael Wendt állatorvos professzort. A hannoveri állatorvosi főiskola munkatársa szerint a Tonga szigeti intelligens állatokat vélhetően az ízletes eledel iránti vágy vitte rá életterük ilyetén kibővítésére.

A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké. A tongai sertések egyébként, amelyek ősei az európai felfedezők révén jutottak el a távoli vidékre, az egész szigeten megtalálhatók, amint táplálékot keresve fel-alá rohangálnak.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását