2024. május 3. - Tímea, Irma

"Arctalan zsaruk, távozzatok!"

Távozzanak a Magyar Rádió épülete elől az ott tartózkodó, azonosíthatatlan egyenruhások – kezdeményezte a részvénytársaság függetlensége védelmében a közszolgálati médiumot felügyelő kuratórium hétfő délelőtti ülésén a testület egyik civil delegáltj
2007. február 5. hétfő 10:23 - Hírextra
"A Magyar Rádió Zrt. épületének közvetlen környezetében az elmúlt hónapokban több alkalommal, változó mennyiségben és gyakorisággal, de visszatérően láthatók a felületes szemlélő számára rendőrnek látszó, de ennek megfelelő, törvényben előírt jelzésekkel nem jelölt, tehát azonosíthatatlan hátterű, azaz ismeretlen hatalmi szervhez tartozó, változó mértékben felfegyverzett elemek egyedei – áll Pós Péter napirend-módosítást kezdeményező beadványában.

Ezen - független jogállamban egyébként is megmagyarázhatatlan – jelenségre hivatalos indoklást a mai napig semmilyen hatóságtól nem kaptunk – jegyzi meg a kurátor, hivatkozva egyebek mellett a médiatörvény azon előírására, amely a kuratóriumok feladatául szabja e részvénytársaságok függetlenségének védelmét.

A Magyar Rádió székháza elé a tavaly szeptemberi utcai zavargások idején került hetekre rendőri felügyelet, amelyet a napokban – a Kossuth téri kordonbontás és az azt követő események után – visszaállítottak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását