2024. május 2. - Zsigmond

Aki Magyarországra hozza a fenomént

Golfról, bokszról és a csajokról kérdeztük Rácz Félixet, aki hétfőn a Pont Fm 88.1 Frizbi című műsorában Hajdú Péter vendége volt. Jelentjük: a golfot szereti, de keresni is akar vele, a boksznak vége, de „soha ne mondd, hogy soha” és van vala
2007. február 5. hétfő 19:52 - Szabó Péter, Csákány Róbert

Hogyan jött a golf?

Nekem tetszik. Egy éve ismerkedtem meg vele Gödön, és gondoltam, hogy megpróbálkoznék ezzel. Szerveztünk is azóta egy eseményt, ami lement a Sport1-en, és nagyon jó volt a nézettsége. Nem titok, hogy gazdasági okok is vannak amögött, hogy idehoznám Tiger Woodsot, de a golfot is szeretném promotálni ezzel.

Nem lehet olcsó mulatság...

Ötvenezer dollárba került, hogy itt lesz négy napig, de ha azt vesszük, hogy egy hosszú hétvégéért múltkor egymilliót fizetett neki a Deutsche Bank... Itt nincs olyan fizetőképes csapat, aki mondjuk összedobna húszmillió forintot azért, hogy Tiger Woods velük vacsorázzon.

Csak kalandozol a golf világában, vagy komolyan akarsz foglalkozni ezzel?

Hosszútávon gondolkodom ebben, biztos nem én vagyok az egyetlen, aki 14 év után abbahagy valamit és elkezd valami mást. Végeztünk egy közvélemény-kutatást, arra kértük a résztvevőket, hogy soroljanak fel három golfozót. Mindenki Tiger Woodsnál akadt el, csak őt ismerték, hát azt mondtam: őt kell idehozni. Úgy néz ki, március végén, április elején itt is lesz. Addigra már remélhetőleg jók lesznek a pályák.

A nagyközönség is látni fogja?

Van egy kereskedelmi csatorna, amelyikkel megegyeztünk, de még nem mondom el a nevét. Ezen kívül vannak más sajtóorgánumok is, akik érdeklődnek a dolog iránt.

Milyen céljaid vannak a golffal?

Engem mindig azok a célok és projektek motiváltak, amikben csak a társadalom öt százaléka hisz, aminek van valami pikantériája. Senki nem hitte el annak idején, hogy Chacón egyszer ismét magyarországi ringben fog küzdeni. Mégis sikerült. Bármilyen területre is lépek, valószínűleg mindig ilyen kihívásokra fogok vadászni. Profitot remélek belőle: anyagit is, meg olyan jellegűt is, hogy rendezvényszervezőként megvessem a lábam ebben a világban. Ez egy fokozatos ismerkedés.

A magyar golfozókat is vinnéd külföldre?

Alanymenedzselésben egyelőre nem gondolkodom.

Pedig ebben voltál jó…

Azt próbálom megmutatni a golftársadalomnak és a szövetségnek, hogy van egy projekt, ami nagy publicitást kap. Tavaly több mint 230 golffal kapcsolatos esemény volt idehaza, amiről az emberek nem tudnak. Nem tudják, hogy van egy Szlávy Béláné, akit Európa legjobbjává választottak, nem tudják, hány golfpálya van Magyarországon – ezen szeretnék segíteni.

Nem mindenki örült ennek…

Ez az ember, Hegyi Attila, aki most elkezdett velem háborúzni, egy pálya öt százalékos résztulajdonosa. A főrészvényessel jó viszonyt ápolok, ahogy mindenki mással is. Való igaz, hogy Hegyi Attilát nem kerestem meg az ötletemmel, hogy elhozom Tiger Woodsot, de a Golfszövetség vezetőivel egyeztettem. Nem mehetek oda mindenkihez egyesével… Én nem kértem senkitől semmiféle támogatást, nem értem, ha valaki azzal jön, hogy segítene, annak miért kell keresztbe tenni. De én csinálom a dolgomat. Apámnak volt egy mondása: „a kutya ugat, a karaván halad”. A célom, hogy egy bizonyos időn belül ugyanazokat a sikereket érjem el itt is, mint a bokszban. Most van közel 2400 tagja a szövetségnek; szeretném, ha öt-hat-hét év múlva azt mondanák, hogy köszönhetően Tiger Woodsnak, az eseményeknek meg a médiamegjelenéseknek, már 6100-an vagyunk.

A boksznak vége?

Soha ne mondd azt,hogy soha, de ezt nem tervezem folytatni. Se a menedzselést, se a rendezvényszervezést.

Pénzügyileg megérte?

Persze, ha nem érte volna meg, akkor nem csináltam volna. Senkinek nem maradtam semmilyen formában adósa, lezártam egy fejezetet az életemben, és azt mondtam: én most megyek tovább.

A Csonttörő-sztori is lezárult?

Amikor én visszavonultam, ingyen elengedtem azokat a bokszolókat, akik a Felix Box Promotionnel szerződésben álltak. Janival aláírtunk egy szerződést, hogy ha ő visszatér, akkor ki kell fizetnie egy nevelési díjat. Neki rosszul esett, hogy őt nem engedtem szabadon, és ő tudja, miért volt ez így. Előfordult – nem is egyszer –, hogy először nyilatkozott és utána gondolkodott.

Dafke?

Az, nem is tagadtam. Először azt nyilatkozta, hogy tartozom neki, aztán utána konzultált a könyvelőjével és kiderült, hogy mégsem. A tévében azt mondta, ha visszatérne, többet kellene fizetnie nekem, mint amennyit eddig összesen keresett, közben több mint 60 milliót gyűjtött össze eddig, és 21 millióról szólt a megállapodás. Erre azt mondom, hogy gondolkozzon el rajta… Én belefektettem nem kevés pénzt, legalább felhívhatott volna először, hogy megbeszéljük a dolgokat.

Más: lépett valaki Südi Iringó helyébe?

Persze, de senki olyan, aki említésre méltó. Egyébként láttam az Iringót most egy reggeli műsorban, és tök aranyos volt. Vele a kapcsolatunk a szakításunk után, az újságok hasábjain vált viharossá, de szerintem nincs miért haragudnunk egymásra. Én hoztam egy döntést, aminek ő volt a szenvedő alanya. Elutaztam két és fél hónapra, és nem akartam őt gátolni semmiben, nem tudtam neki azt mondani, hogy várjon rám. Ő egy rendkívüli kiscsaj, biztosan talál magának egy palit, aki minden igényét ki fogja elégíteni minden téren.

És mióta visszajöttél?

Azóta van egy hölgy, akit nagyon kedvelek, az ő nevét nem mondom meg. De valószínűleg ez is ki fog majd derülni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását