2024. április 30. - Katalin, Kitti

Robles kiesett

A kubai Dayron Robles óriási meglepetést okozva kiesett a férfi 60 m gát előfutamában a valenciai fedettpályás atlétikai világbajnokságon.
2008. március 8. szombat 14:27 - Hírextra
A szám toronymagas esélyesének tartott 21 éves futó a start után megállt, mert azt hitte, hogy rossz rajt miatt visszalövik a versenyt. Nem így történt, s bár néhány pillanat múlva észbekapott és a többiek után iramodott, 8.53 mp-es ideje csak az utolsó helyhez volt elegendő.

Az előző tető alatti vb-n ezüstérmes Robles minden idők második leggyorsabb 60 gátasa, idén már többször fenyegette a brit Colin Jackson 7.30-as, 14 éve fennálló világcsúcsát is.

Liu Hsziang (Liu Xiang), a 110 méteres gátfutás kínai olimpiai és világbajnoka a kubai melletti pályán futva másodikként jutott tovább. Ő úgy véli: riválisa tapasztalatlansága miatt követett el ekkora hibát.
"Nagyon sajnálom Dayront" - mondta Liu. "Rendkívül gyorsan rajtoltam, úgy érzem, ez zavarta meg. Ha az ember kételkedik is, addig nem szabad megállni, amíg nem hallja a második dördülést. Tényleg kár, hogy ez történt, mert nagyon szerettem volna ellene versenyezni a döntőben."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását