2024. április 26. - Ervin

Henin visszavonulása után Sarapova az élen

Miután szerdán bejelentette visszavonulását Jutsin Henin, hétfőtől az orosz Marija Sarapova vezeti a női teniszezők világranglistáját.
2008. május 15. csütörtök 18:15 - Hírextra

A belga klasszis - aki 43 WTA-tornagyőzelemmel a háta mögött 25 évesen döntött úgy, hogy befejezi - az utóbbi egy év eredményei miatt még ott lehetne a rangsorban, ám ő maga kérte a szervezetet, hogy vegyék le onnan.

A 21 éves Sarapova karrierje során negyedik alkalommal vezeti majd a világranglistát, utoljára 2007-ben volt az élen, összesen eddig 14 hetén át kezdődött az ő nevével a lista.

"A világranglista nem sokat jelent nekem, mindegy, hogy első vagy ötödik vagyok. A lényeg, hogy tartsam a jó formámat" - nyilatkozta az idei ausztrál nyílt bajnokságon diadalmaskodó Sarapova.
A hétszeres Grand Slam-győztes Henin az első olyan női teniszező, aki a világranglista vezetőjeként fejezte be pályafutását. A belga klasszis összesen 117 héten át vezette a rangsort, ezzel 1975 óta - amióta computerrel számolják a pontokat - a hatodik legjobb volt.

Henin visszalépése azt is jelenti, hogy Szávay Ágnes egy helyet mindenképpen előre lép és várhatóan a 14. lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását