2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kegyelmet kért a palacsintás gyilkos

Kegyelmet kért a köztársasági elnöktől az élettársa két gyermekének megmérgezésével vádolt férfi, ezért büntetőperében később kerül sor a Fővárosi Bíróságon eredetileg szerdára tervezett határozathozatalra.
2007. január 31. szerda 14:26 - Hírextra
A „palacsintás gyilkos”-ként emlegetett férfi a büntetőeljárás során egyszer már kért kegyelmet az államfőtől, ám azt egy évvel ezelőtt elutasították. A vád szerint a többször is büntetett, 20 éve pszichiátriai kezelés alatt álló, több öngyilkosságot is megkísérlő férfi, akinek egészségügyi főiskolai végzettsége van és szakápolóként dolgozott, 2005 szeptemberében élettársa két 10 éves gyermekének palacsintájába erős nyugtatót tett. A gyerekek életveszélyes állapotba kerültek és csak a több hetes, intenzív kórházi kezelésnek köszönhető, hogy túlélték az esetet.

Az ügyészség kétszeresen minősülő, több emberen, 14 éven aluli sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja a férfit, aki ezért a törvény szerint akár életfogytiglant is kaphat. A szerdai tárgyaláson meghallgatott orvos szakértő elmondta, hogy a vádlottnak személyiségzavara van, de beszámítható, elmeállapota nem korlátozta cselekménye társadalmi veszélyességének felismerésében.

A gyerekekhez a mérgezés után kiérkező mentőorvos a szerdai tárgyaláson tanúként arról beszél: a nagy mennyiségű, erős nyugtató önmagában nem volt feltétlenül halálos, de annak például nagy volt a veszélye, hogy a gyerekek eszméletlen állapotban hánynak, félrenyelnek és ezért megfulladnak. A vádlott korábban a nyomozás során előbb tagadta, majd beismerte a terhére rótt cselekményt, aztán a bíróság előtt visszavonta beismerését, mondván, hogy rendőri kényszer hatására, félelemből tette.

A Fővárosi Bíróság várhatóan tavasszal hirdeti ki első fokú ítéletét a "palacsintás gyilkos" ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását