2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Letartóztatások a homoszexuális tüntetésen

Mindössze öt percig tartott szombaton Szentpéterváron a meleg aktivisták tüntetése, amelyet a rendőrség gyorsan, elhanyagolható ellenállás mellett letört. A kéttucatnyi aktivista az Ermitázs múzeum belső udvarán gyűlt össze az akcióra, de engedélyt nem kapott rá, ezért feloszlatták őket.
2010. június 26. szombat 17:16 - HírExtra
Hat embert előállítottak. A tüntetők a turistáknak mutatták a felirataikat, amelyeken jogegyenlőséget követeltek. A hatóságok arra hivatkozva tagadták meg többször is az engedély kiadását, hogy minden javasolt helyszín már foglalt.

A szervezők el akarták kerülni az összecsapást a gyűlölködőkkel, ezért a helyszínt többször is megváltoztatták, és csak az utolsó pillanatban értesítették a mozgósított sajtót, hogy hol lesz az esemény.

A turisták közöl többen nehezteltek a tüntetés miatt az AP jelentése szerint. Egyikük, egy fiatal menedzser véleménye szerint "mindenkinek joga van megvédeni az érdekeit, ha az állam megsérti őket, de vannak más csoportok is, akiket érdeksérelem ért, például az örmények és a zsidók, mégsem mennek ilyen felvonulásokra".

"Nem akarom itt látni ezeket az embereket. A helyet jöttem megnézni, nem ezeket az idiótákat" - idézett egy nőt is az AP amerikai hírügynökség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását